Toegankelijke identiteit

Client /  Gemeente Rotterdam

IN10 Project

Vernieuwde identiteit

De huisstijl van de gemeente Rotterdam was door nieuwe toegankelijkheidseisen toe aan een update (laatste update was in 2008. De belangrijkste onderdelen uit de huisstijl zijn vernieuwd, zonder de uitstraling en herkenbaarheid te verliezen. Een stijl die naadloos aansluit en voldoet aan alle wensen van de inwoners van deze mooie stad. 


Voor de gemeente Rotterdam was ik vanuit mijn rol als Art Director / Visual Designer bij IN10 o.a. verantwoordelijk voor het identity design, motion design, design systeem, illustraties en het opzetten van het complete huisstijlhandboek van de vernieuwde identiteit. 

Toegepast

Identity design

Motion design

Design system

Illustration design

Logo aangepast

Om te voldoen aan de eisen van toegankelijkheid is het logo aangepast. De kleur is teruggebracht naar één kleur en de kenmerkende vorm is versimpeld. Daarnaast is de typografie aangepast en compacter geplaatst.

Aangepaste groen

De basiskleuren van de gemeente Rotterdam bevat natuurlijk de kenmerkende groentint. Deze tint is donkerder gemaakt om te voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Daarnaast zijn er zwart, lichtgrijs en een signaal kleur in het primaire palet opgenomen. Verder is er een secundair palet ontwikkeld voor o.a. infographics en grafieken en een huidskleur palet voor diversiteit en inclusiviteit.

Leesbaar lettertype

Het font ‘Bolder’ is speciaal door en voor de gemeente Rotterdam ontwikkeld. Dit is het meest toegankelijke font dat ontworpen kan worden voor zowel online als offline, met behoud van de kenmerkende elementen.

Responsive grid

Voor het communiceren op verschillende media is een flexibele vormgeving nodig, zodat deze 

altijd voor alle uitingen en middelen geschikt is. Ongeacht het formaat. 

Infographics, tabellen en iconen

Voor het ontwerpen van iconen is een stramien ontwikkeld. Op basis van dit stramien kunnen zowel 2D- als isometrische 3D-vormen consistent ontwikkeld worden. Zo kan de stijl eenvoudig worden toegepast in o.a. illustraties en infographics.

Volgende case


Een wereldmerk openen

DOM Security

Lennart van Zanten

+31 (0)6 - 385 79 538

lennart@vanvanzanten.nl

© van van Zanten, 2024